جدیدترین مدل های شال موهر
خانم ها در فصول سرد سال عموماً به دنبال جدیدترین مدل های شال موهر می گردند تا پوشش مناسبی در مقابل سرما برای آن ها فراهم آورند ضمن این که دارای جنس و زیبایی ظاهری مطلوب نیز باشند. مدل های شال موهر که از پارچه های موهر درست می شوند علاوه بر ضخامت، بافت متراکم و مستحکم گزینه های خوبی برای انتخاب و خرید می باشند چرا که حس خوبی که هنگام لمس کردن این مدل شال ها از لحاظ نرمی و لطافت و کرکی بودن ایجاد می شود بی نظیرتر از انواع مدل های دیگری است که در فصل پاییز و زمستان مورد استفاده قرار می گیرند.
جدیدترین مدل های شال موهر
برندهای مختلفی به تولید شال موهر پرداخته اند؛ البته روشن است که موهر برند نیست بلکه جنس پارچه است بنابراین پیش از معرفی جدیدترین مدل های شال موهر باید این پارچه را بیشتر بشناسید.
پشم موهر Mohair wool چیست؟
پشم موهر Mohair wool یا پشم آنغوره منسوجی است که از موی بز آنگورا Angora goat به دست می آید. بز آنگورا دارای موهای ژولیده و درهم و برهم است که این نوع از پشم به بز آنگورا ویژگی متفاوتی نسبت به دیگر بزها داده است. شرایط محیطی که در آن زندگی می کند به این بز پوششی خاص و منحصر به فرد می دهد؛ بنابراین پشم مخصوصی که شبیه ابریشم است و حالت چند کاربردی دارد، این بز را دارای موقعیت ممتازی کرده است. این گونه شایع است که بزهای آنگورای فعلی در تبت تکامل یافته اند و به تدریج به ترکیه مهاحرت نموده اند و برای قرن ها تنها در ترکیه رشد کرده اند.
تاریخچه پارچه پشم موهر (پشم آنغوره)
پارچه پشم موهر به صورت گسترده در سراسر قاره اروپا، آسیا و خاورمیانه در طول هزاران سال داد و ستد می شده است.
و سوابق تاریخی نشان می دهد که این نوع از پشم در گذشته توسط افراد بومی در ترکیه به مدت هزاران سال تولید می شده است ولی در سال های اخیر تولید پشم موهر (پشم آنغوره) به شدت تکامل پیدا کرده است.
سابقه تولید صنعتی پارچه پشم موهر به قرن هحدهم میلادی در انگلستان می رسد و در اوایل قرن نوزدهم این پارچه محبوبیت فراوانی می یابد؛ چرا که تولید این پارچه به صورت صنعتی درآمده و بسیار گسترده می شود. این پارچه در دوران امپیراطوری بریتانیا تقاضای بسیاری داشت و از این رو تولید این نوع از پارچه پشمی به آفریقای چنوبی، استرالیا و نیوزلند نیز کشیده شد اما بزهای کمی به ایالات متحده آمریکا ارسال شدند و این نوع از پارچه هنوز هم در مقادیر محدودی در آمریکا تولید می شود.
فرایند تولید پشم موهر
فرایند تولید این نوع پشم با چیدن موهای بز آنگورا شروع می شود. چیده شدن موهای بز آنگورا دو بار در سال یعنی در فصل بهار و پاییز انجام می شود؛ زیرا سرعت رشد موهای این بزها زیاد است. این کار توسط قیچی های بزرگ صورت می گیرد و در این زمان بزها باید کاملاً بی حرکت باشند تا موجب آسیب رسیدن به آن ها نشود. البته گروهی از انجمن های مدافع حقوق حیوانات مثل PETA روش های استفاده شده در طول فرایند چیدن موی بزها را غیرانسانی می دانند. روش های چیدن موهای بز آنگورا در بین دامداران متفاوت است ولی بعضی از کارکنان مزارع پرورش بز آنگورا در آفریقای جنوبی به خشن رفتار کردن با بزهایشان مشهور شده اند و سبب آسیب رساندن به این بزها شده اند.
برای اطمینان از وارد نشدن هیچ گونه آلاینده در محصول نهایی باید فرآیند چیدن پشم بز بسیار با دقت انجام گیرد. پس از چیده شده پشم موهر از بزهای آنگورا نوبت حذف ناخالصی ها می رسد که برای این کار باید پشم موهر به دقت شستشو شود. از آنجایی که موهای این نوع از بز از نظر طول یکنواخت است به راحتی کارد می شود.
کارد فرایندی است که تکه های بزرگ این نوع از پشم را به رشته ها تبدیل می نماید. این رشته ها سپس به نخ ریسیده می شوند و در بیشتر حالت ها از دستگاه های خودکار و یا نخ ریس های پدالی برای تولید این نخ های پیچیده شده استفاده می شود. پس از فرآیند شستشوی نهایی، نخ موهر برای بافته شدن آماده می شود. هر بز آنگورا در حدود ۱۵ پوند موهر در هر سال تولید می نماید.
پشم موهر حاصل شده از بزهای آنگورا با پشم آنگورایی که در حقیقت از طریق خرگوش های آنگورا به دست می آید، نباید یکی دانسته شود.
پارچه موهر چیست؟
پارچه موهر که از پشم نرم موی بز به دست می آید دارای الیاف بلندی با کیفیت و درخشندگی بالاست و به همین دلیل این پارچه موهر یا پارچه الماس یکی از گران ترین و لوکس ترین پارچه ها در صنعت نساجی به حساب می آید. این پارچه به دلیل سازگاری با پارچه های دیگر محبوبیت زیادی یافته است چون می توان موهر را با الیاف دیگری مثل پنبه و کنف ترکیب کرد و پارچه جدیدی به وجود آورد. الیاف این پارچه پشمی به دلیل رنگ پذیری بالا و لطافتشان برای دوخت انواع لباس های زمستانی مناسب بوده و جزء پارچه های گران مجسوب می شوند.
ویژگی پارچه پشم موهر
موهر یا آنغوره در مقایسه با پشم گوسفند بسیار نرمتر بوده و براقیت و درخشندگی قابل توجهی را نیز دارا می باشد. این ویژگی ها سبب شده تا برخی علاقمندان به منسوج، لقب الیاف الماس را به موهر دهند. پارچه به دست آمده از این الیاف به دلیل سازگاری بالا با بیشتر انواع رنگ به محبوبیت زیادی دست یافته است. موهر نسبت به انواع دیگر پشم، توانایی کشش بیشتری داشته و زیاد مشتعل نمی شود و در برابر چروک مقاوم بوده؛ بنابراین چنین ویژگی های منحصر به فردی این نوع پارچه پشم موهر را به عنوان یک منسوج لوکس به شمار می آورد چرا که الیاف تولید شده از این ماده را می توان بسیار گران دانست. با این وجود موهر قابلیت ترکیب با دیگر پارچه ها را داشته و حتی اگر از این نوع پارچه فقط در مقادیر کمی مورد استفاده قرار گیرد باعث می شود تا پارچه مورد نظر بسیار کششی تر و بادوام تر و درخشنده تر باشد.
از دیگر قابلیت های بسیار مهم پارچه موهر مقاومت این نوع پشم در برابر نمدی شدن است؛ زیرا بیشتر انواع پشم نوعی فلس دارند و زمانی که در دمای نادرست شستشو می شوند، این فلس ها با هم ترکیب شده و به هم ریختگی نامطلوبی را ایجاد می کنند؛ اما فلس های موجود بر روی پشم موهر کاملا توسعه یافته نبوده و پوشاک تولید شده از این نوع پشم حتی اگر به صورت نادرست شسته شوند، نمدی نمی گردد.
کاربردهای پشم موهر
ویژگی های منحصر به فرد موهر باعث گردیده که این پارچه در صنعت پوشاک، اثاثیه منزل و منسوجات عمومی دیگر کاربردهای گوناگونی داشته باشد. پشم موهر برخلاف دیگر انواع پشم محبوبیت زیادی در بافت ژاکت، کلاه و دیگر لباس های زمستانی همچون جوراب، کت و شلوار، شال و روسری دارد. نوع خاصی از کت شلوار دو رنگی که در سال 1960 میلادی در انگلستان محبوبیت زیادی یافته بود و در میان موسیقی دانان در آمریکا و سراسر جهان گسترش یافت را تنها با پشم موهر می توان تولید نمود. این کت شلوار در زوایای گوناگون با نورهای مختلف رنگ های گوناگونی را نشان می دهد.
از دنیای پوشاک که بگذریم موهر برای تولید نخ های صنعتی، تزئینات دیواری و کلاه گیس های عروسک به کار گرفته می شود. در دهه 1970 موهر به عنوان ماده تولید کننده فرش محبوبیت کمی یافت و اکنون برای تولید منسوجات فرش و قالیچه نیز به کار گرفته می شود.
کشورهای تولید کننده پارچه پشم موهر
بزرگترین تولیدکنندگان پارچه موهر کشورهایی چون ترکیه، ایالات متحده و آفریقای جنوبی می باشند و بیشترین مصرف کنندگان این پارچه کشورهایی همچون هلند، انگلستان و بلژیک هستند.
البته تقریباً نیمی از پارچه موهر جهان در آفریقای حنوبی تولید می شود بنابراین این کشور بزرگترین تولید کننده این منسوج می باشد. مقادیر تولید شده قابل توحهی از این منسوج را در تکزاس می توان یافت اما شرکت های چینی در سال های اخیر برای سبقت گرفته از آفریقای حنوبی و ایالات متحده آمریکا در تولید این محصول تلاش زیادی نموده اند.
البته با وجود این که بخش عظیمی از موهر حهان تولید آفریقای حنوبی است ولی باز هم این نوع پشم به صورت خام و نیمه فراوری به دیگر کشورهای اروپایی و یا آسیایی برای تبدیل به محصول نهایی صادر می شود.
اکنون تولید کلی پشم موهر رو به کاهش است. زمانی تولید این نوع پشم در 1990 میلادی به بالاترین میزان خود رسیده بود ولی سازمان هایی مانند PETA در مورد روش های غیر اخلاقی استفاده شده در برداشت و چیدن پشم شروع به دادن آگاهی نمودند. مصرف کنندگان این نوع پشم نیز از ترس پیامد اجتماعی یا سهیم بودن در این مشکل استفاده از پشم موهر را رها نمودند. در اوایل دهه 1990 میلادی، حدود 25000 تن پارچه موهر در هر سال تولید می شد، اما تا سال 2009، این رقم به حدود 5000 تن در هر سال کاهش یافته است.
انواع پشم موهر چه تفاوتی دارند؟
تنها یک نوع پشم موهر وجود دارد که از طریق بزهای آنگورا به دست می آید. البته دو نوع متفاوت از این نوع الیاف حیوانی وجود دارد:
1- الیاف به دست آمده از بزهای جوان تر
الیاف به دست آمده از بز آنگورای جوان، الیاف ریزتری را برای تولید فراحم می نمایند. این الیاف حاصل از بزهای جوان که بچه نامیده می شوند نسبت به الیاف حاصل از بزهای پیرتر مطلوب تر به نظر می رسند. اکثر ژاکت های موهر نفیس از طریق الیاف حاصل از بزهای جوان تر تولید می شوند. پشم حاصل از چیدن موهای بز جوان آنگورا درخشان تر و ابریشمی تر به دست می آید.
2- الیاف به دست آمده از بزهای پیرتر
تجارت برندهای پارچه موهر
این تصور که موهر پارچه ای غیراخلاقی است بر کاهش شدید میزان فروش این الیاف تاثیر داشته است؛ ولی بعید به نظر می رسد که این موضوع سبب شود که کل این صنعت به نابودی کشیده شود. شاید عدم محبوبیت این پارچه باعث شود تا بیشتر از آن برای تولید وسایل و لباس های نفیس به کار برده شود. در این راستا برتدهایی همچون گپ Gap، لاکوست (Lacoste) و اچ اند ام (H&M) از عرضه محصولات تولید شده به وسیله پارچه موهر خودداری نموده اند تا بتوانند تعهد خود را به حقوق حیوانات به مصرف کنندگان محصولاتشان نشان دهند.
هر چند که به دست آوردن پشم موهر بدون آسیب دیدن به حیوانات کاملاً امکان پذیر خواهد بود و این موضوع باعث خواهد شد تا تولید کنندگان اخلاقی این منسوج سبب از دور خارج شدن تولید کنندگان غیراخلاقی آن شوند.
قیمت پشم موهر
موهر یکی از گران ترین انواع پشم به حساب می آید. این نوع از پشم بز بیشترین قیمت را در کنار پشم کشمیری و آلپاکای سوری در بازار مختص خود نموده است. ولی هزینه این نوع پارچه تقریبا ثابت مانده است چرا که عرضه و تقاضای پشم موهر تقریبا در همان نرخ کاهش یافته است. به گفته یکی از تولید کنندگان پشم موهر در پنسیلوانیا، این نوع پشم می تواند حدود ۱۰ دلار برای هر پوند قیمت داشته باشد؛ در حالی که پشم گوسفند برای هر پوند در حدود ۴۰/۰ دلار به فروش می رسد.
تأثیر پشم موهر بر محیط زیست
برخلاف منسوجات مصنوعی، موهر همانند دیگر الیاف حاصل شده از دام، تأثیر منفی قابل ملاحظه ای بر روی محیط زیست ندارد و هیچ گونه ماده شیمیایی سرطان زا و مخرب بدن در تولید موهر مورد استفاده قرار نمی گیرد. در تولید این نوع از پشم به غیر از انواع خاصی از رنگ، هیچ گونه مواد شیمیایی سمی وارد محیط زیست نمی شود. نگرانی اصلی در رابطه با تولید موهر به تأثیر زیست محیطی آن مربوط نیست بلکه تأثیری است که بر روی دام می گذارد. سازمان های مدافع حقوق حیوانات مانند PETA به این موضوع اشاره نموده اند چرا که استفاده از روش های غیر انسانی در تولید این نوع پشم امری معمول و شایع بوده و برخی از روش های تولید آن ممکن است شامل قطع شاخ و بیضه برداری بدون بیهوشی و بی حسی، شرایط زندگی بسیار بد و برخورد خشن با حیوان باشد که می تواند واکنش مصیبت باری را به به بار آورد.
ضمن این که افزایش پرورش بزهای آنگورا برای تولید پشم آن ها بر روی کشاورزی نیز بی تأثیر نبوده و براساس گفته PETA، در تولید یک پوند موهر به 40 تا 50 پوند غذا برای جیوان نیاز است. چنین امری نشان می دهد که تولید این نوع از پشم مستلزم کنار گذاشتن مناطق عظیمی از زمین های کشاورزی خواهد بود که در غیر این صورت می توانسته برای اهداف دیگری مورد استفاده قرار گیرد. البته باید این نکته را در نظر داشت که PETA یک سازمان آگاهی دهنده است و ممکن است که صنعت موهر به این اندازه که ادعا می شود نیز مخرب نیاشد. زیرا پرورش دهندگان بز آنگورای زیادی هستند که استانداردهای اخلاقی را برای تولید پشم رعایت می کنند.
سازمان PETA معمولاً در پلتفرم خود بدترین حالت های سوء استفاده از حقوق حیوانات را منتشر می نماید هرچند صدمه زدن به حیوان در طی فرایند تولید باید محکوم شود اما نتیجه گیری ما از این موضوع نباید به این که این پارچه ذاتاً غیرانسانی و از نظر محیط زیستی ناپایدار است منجر شود؛ چرا که موهر یک پارچه محیط زیستی تجزیه پذیر است و منسوحات تولید شده از این پشم ذاتاً آلودگی زا نبوده و خیلی سریع به چرخه محیط زیست باز می گردند.
در این رابطه مصرف کنندگانی که می خواهند موهر را بدون نگرانی در مورد مسائل اخلاقی و زیست محیطی خریداری نمایند باید پوشاکشان را از تولید کنندگانی که از روش های غیر اخلاقی برای تولید موهر استفاده نمی نمایند، تهیه کنند.
گواهینامه های موجود برای پشم موهر
طیف وسیعی از سازمان ها برای الیاف موهر، گواهینامه صادر می نمایند استاندارد عهده دار پشم (RWS)، مهمترین سازمان تأیید کننده پشم است. هر چند که RWS بیشتر بر روی اطمینان از رفتار اخلاقی با گوسفندان تمرکز می نماید، ولی سهولت در روند تولید اخلاقی موهر هم از اهداف اصلی این سازمان به حساب می آید. پارچه های موهر حاوی لگوی RWS این اطمینان را حاصل می کنند که پشم بدون آسیب زدن به دام تولید شده است.
نمونه دیگری از سازمان تأیید کننده این پشم، مؤسسه اقتصادی دوستدار حیات وحش (WFEN) به شمار می آید که به محافظت از بزهای آنگورا در برابر رفتار غیر انسانی کمک می نماید. این سازمان، طیف گسترده ای از انواع مختلف تولیدات پشم موهر را تأیید می کند و تأسیسات تولید این محصول توسط این سازمان به دقت مورد بررسی قرار می گیرد تا اطمینان حاصل کند که با بزهای انگورا صحیح رفتار شده است.
شال موهر چیست؟
شال موهر یکی از انواع شال های لطیفی است که از پشم موهر تولید می شود. این شال به دلیل پفی بودن و کرکی بودنش مناسب فصول سرد می باشد. از خصوصیات این شال چروک نشدن آن است که شما را قادر می سازد تا بدون اتو کشیدن از آن استفاده نمایید. تار های موهر به طور معمول بین ۱۳ تا ۲۲ س و قطر آن ۵۰ تا ۶۰ میکرون است. هرچه قطر آن کمتر باشد سبب می شود تا شال موهر لطیف تر و گران تر باشد و از آنجایی که الیاف موهر نرم و صاف هستند ریسندگی آنها سخت است و به همین سبب الیاف موهر کمتر از پشم است.
خصوصیات شال و روسری موهر
برای تشخیص پارچه موهر اصل و مرغوب باید یک تار از آن را بسوزانید؛ اگر بوی کز به مشامتان رسید به معنی مرغوبیت و اصل بودن این پارچه است. البته این روش برای شال و روسری موهر کارساز نبوده بلکه فقط موقع خرید پارچه موهر میتوان این کار را انجام داد ولی برای شناخت شال و روسری های موهر دقت نمایید که این پارچه کشسانی زیادی داشته باشد و البته هنگام شستشو هیچ گونه تغییر رنگ و آبرفتی نیز نباید داشته باشد.
شال و روسری موهر مناسب فصل پاییز و زمستان بسیار سبک و گرم بوده و به خاطر کرکی و پفی بودن گرما را بیشتر نگه میدارد و انتخاب خوبی برای روزهای سرد سال است.
از خصوصیات منحصر به فرد این شال و روسری می توان گفت:
- خاصیت رنگپذیری زیاد
- نرمی و گرمی
- کشسانی زیاد
- درخشندگی زیاد
- استحکام زیاد و عمر بالا
- مقاومت در برابر چروک
- جذب رطوبت بالا
- دارای بافت کجراه و پشمی
- ثبات رنگ
- دارای عمر طولانی و مقاومت
- سبک، لطیف و دارای حجم بالا
انواع مدل های شال موهر
مدل های شال موهر با توجه به برندهای تولید کننده آن ممکن است متفاوت باشند ولی همه آن ها چه از مدل ساده، رنگی و چه محلسی از سه مولفه رنگ، چاپ و طراحی تشکیل می شوند.
مدل های شال موهر بر اساس رنگ
این مدل شال ها شامل طیف های گسترده ای از رنگ، مخلوط آن و شال های طیفی را تشکیل می دهند.
شال های طیفی به شال هایی گفته می شود که ابتدا و انتهای این شال ها دارای دو رنگ منختلف است و هر چه به مرکز شال نزدیک می شویم رنگ ها کمرنگ و مات می شوند و بصورتی که دو رنگ در یکدیگر محو می شوند.
مدل های شال موهر بر اساس چاپ
شال های موهر بر اساس چاپ دارای مدل های متنوعی هستند. چاپ بر روی پارچه از گذشته در تولید شال های باکیفیت مهم بوده است. این شال ها نیز همانند دیگر شال ها از لحاظ چاپ دارای مدل های مختلفی هستند در این مدل ها هر چه کیفیت چاپ بالاتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر می رود.
مدل های شال موهر بر اساس طراحی
مدل های شال موهر بر اساس طراحی شامل شال هایی است که تولید کنندگان این شال ها برای زیباسازی شال های خود از گلدوزی، منگوله، دستک، و کارهای تمام خرج مرتبط با شال بهره می گیرند.
بهترین مدل های شال موهر
-
شال موهر ساده
-
شال موهر ریشه دار
-
شال موهر منگوله دار
-
شال موهر پم دار
-
شال موچر چاپی
-
شال موهر گلدار
-
شال موهر ظریف
-
شال موهر مخمل
-
شال موهر پلیسه
-
شال موهر طرح چهارخانه
-
شال موهر پلنگی
-
شال موهر طرح پیچازی
-
شال موهر طرح گوچی
-
شال موهر طرح لویی ویتون
-
شال موهر طرح بربری
-
شال موهر دورو
-
شال موهر کشمیر
-
شال موهر طرح فندی
-
شال موهر ضخیم
نکات مهم خرید مدل های شال موهر
– هنگام خرید شال موهر باید به این نکته توجه داشته باشید که شال موهر دارای لکه و جابه جایی چاپ و نخ کش نباشد.
– برای خرید شال موهر متناسب با فصل عمل کنید یعنی در فصل پاییز از شال موهر ظریف تر و در فصل زمستان از موهر ضخیم استفاده نمایید.
– شال و روسری موهر را می توان با استایل اسپرت، مجلسی و مهمانی نیز به راحتی استفاده نمود تنها سلیقه شما زمان خرید پاسخگوی این امر است.
مدل های شال موهر با استایل زمستانه
نحوه ست کردن شال موهر طرح دار
این نکته مهم است که شما باید در استایل زمستانه خود شال موهر طرح دار را با مانتو و یا پالتوی ساده و اسپرت و رنگ های خنثی همانند سفید، مشکی و طوسی ست نمایید.
نحوه ست کردن شال موهر تک رنگ ساده
به این نکته نیز باید دقت کنید که در استایل زمستانه خود هارمونی رنگ را نیاید فراموش کنید چرا که اگر دیگر اقلام پوششی شما شلوغ و طرح دار است باید از شال موهر تک رنگ ساده استفاده نمایید.
همچنین نباید همراه با شال موهر مانتوی نازک و تابستانی بپوشید زیرا با هم تناسبی ندارند. اگر می خواهید شال زمستانه با موهر را به عنوان شال گردن استفاده کنید، ابعاد بزرگتر آن را انتخاب کنید.
نگهداری مدل های شال موهر زمستانی
پارچه موهر به دلیل کرکی بودن ممکن است گردو خاک را به خود جذب نماید. بنایراین؛ برای تمیز کردن نخ های اضافه و خاک از روی شال بهتر است در ابتدا آن را بتکانبد یا با برس بسیار نرم خاک آن را برطرف کنید؛ سپس اگر تصمیم به شستشوی آن گرفتید از آب ولرم استفاده کرده و از شوینده ضعیف و یا متوسط برای این کار استفاده کنید. برای آبکشی کردن شال از آب سرد با فشار ملایم استفاده کنید و آن را نچلانید چرا که باعث کش آمدن شال می شود. شستن شال موهر با آب داغ باعث می شود که شال حالت خود را از دست بدهد.
در هنگام خشک نمودن شال موهر آن را از گیره چوب لباسی آویزان نکنید چون جا می اندازد. از اتو کشیدن شال موهر اجتناب نمایید اما اگر ضرورتاً می خواهید شالتان را اتو کنید یک لایه محافظ نخی بر روی شال قرار دهید تا الیاف کرکی آن از بین نرود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.